Status oktober 2018.

Denna månad döper jag om månadsrapporterna till något enklare. Månadsrapport låter för mycket som mitt arbete och denna blogg är något annat och skall vara pure joy.. 

Personligen har oktober varit en riktigt fin utomhusmånad som avlöpt utan större dramatik. Vi har kommit ner i vår lägsta månadskostnad någonsin. Dryga 22 000 kronor kostade vårt radhusliv denna månad trots att vi kört sonens födelsedag på Leos Lekland och har städhjälp två gånger i månaden. Det senare har passerat vårt frugala nålsöga och vi känner att det är värt att lägga våra pengar på det. Jag får nock vidareutveckla vårt resonemang i ett separat inlägg inser jag.

Det har tillkommit en hel del läsare denna månad vilket gillas. Jag vill passa på att tacka Fru EB för detta (Google analytics säger att hon ligger bakom 99 % av er nytillkomna läsare och Google ljuger aldrig). Tack Fru EB.

Varje månad presenterar jag lite siffror och statistik för hur det går för oss. Tanken bakom detta är att dels kunna följa vår utveckling själva men också för att inspirera någon som t.ex. är i den situationen vi var i innan februari 2018, där vi levde från lön till lön utan några besparingar, till att göra en helomvändning och spara pengar med ökad livskvalitet.

Sparkvoten blev 65%

Portföljen ökade från 186 131 kr till 214 291 kr. En go ökning på 28 160 kr.
Nettoförmögenhet steg från 1 846 022 kr till 1 879 392 kr. En go ökning på 33 370 kr.


Fru IGMR är duktig.

Kommentarer

 1. Riktigt bra sparkvot med tanke på både städhjälp och Leos. :) Håller med om städhjälpen. I vår situation just nu så är det lätt värt pengarna med att köpa städhjälp 2 ggr/månad. Riktigt skönt att slippa lägga tid på det och att komma hem till ett städat hus.

  Vissa saker är värda pengar helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack VER, ja vi krigar på. Angående städhjälp så är det inte bara en stor hjälp i vardagen utan hon är bara så grym. Vi har ändå städat fram till för ett par år sedan men den nivå av fräschör hon kommer upp i är svår för oss att åstadkomma. Man får ha respekt för yrkesskicklighet.

   Radera
  2. Absolut! Vår städhjälp är riktigt duktig. Är grymt imponerad av hur hon kan få det så mycket renare och fräschare än vad vi kan få det när vi städar själva. :)

   Radera
 2. Ingen kommentar på städhjälp 😂
  Fantastiskt att portföljen gått så bra för dig denna månad. Jag har haft det ganska tungt portfölj mässigt.

  Kul att fler läsare har hittat hit!
  Mvh PB?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg