Velvet ropes, red carpets och IGMRs Instagram.

Jag har skaffat en Instagramkanal. Som jag tidigare skrivit är jag inget stort fan av sociala medier eftersom jag f a s t n a r. Jag sugs in och timmar av mitt liv försvinner. Inte nog med det, dessa timmar spenderas framför bilder som ofta får mig att må dåligt. Allt är så polerat.

I ChooseFI avsnitt 67 pratar David från Raptitude om velvet ropes och red carpets. Velvet ropes är saker man gör för att undvika dåliga beteenden och red carpets är saker man gör för att underlätta utförandet av önskvärda beteenden.
Har du problem med att skärmar tar för mycket av din tid? Lägg då telefonen/plattan i till exempel källaren om du har en. Det skall alltså vara lite krångligt att utföra ditt icke önskvärda beteende samt skapa ett tidsfönster mellan impuls och utförande. Det tidsfönstret är viktigt för att kunna reflektera och bryta. Detta är ett klockrent velvet rope. 
En red carpet kan vara att lägga fram träningskläderna kvällen innan den tänkta löpturen för att minska motståndet och öka sannolikheten för att löpturen sker.

Så - hur ska jag kunna hantera denna Instagramkanal? För det första har jag tagit bort Instagram på alla handhållna enheter (Iphone och Ipad). Det enda stället jag kommer åt Instagram är på jobbdatorn. Detta är förhoppningsvis så mycket velvet rope jag behöver för att inte gå i spinn. Vi får se. 

Vi ses på https://www.instagram.com/igmrblogg/


Kommentarer

 1. Härligt!
  Skaffade också Instagram nyligen och gillar idén med bilder och kort text. Verkar finnas många sparsamma människor där också. Får se om det blir långvarigt.
  Är iaf intressant att följa ditt källarprojekt.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tvungen att ta fram jobbdatorn för att uppdatera där ang källarprojektet ikväll... #fail. Bot och bättring + några ave Maria så kanske jag kan hålla mig till planen.

   Radera
  2. Haha, ja det är lätt att fastna. Jag håller med.
   Skärmtid är något jag funderat på för min del men inte kommit så långt än.

   Mvh PB?

   Radera
 2. Alltså jag kommer att bidra till att dra ner dig i fördärvet på denna för jag älskar er Insta ochhar redan kommenterat mer där än jag gjort sammanlagt i mitt liv. Ett tips, även om det kanske inte anses vara god etikett, är att se Insta som en sändkanal och inte en interaktionskanal. Svara på frågor och kommentarer gör du lämåpligen på bloggen. Insta kan vara lite mer som ditt skyltfönster och ett sätt att sprida bloggen. Och lite snabb underhållning för oss som läser bloggen. Vad tror du?

  Jag lyssnade naturligtvis också på det avsnittet och hade glömt det men nu minns jag. Jag brukar lägga mobilen på laddning i köket. Och ha pilatesmattan liggande cirka en meter från golvet där jag det första jag gör på morgonen rullar ut den. Det är mina rep/mattor.

  Jag skrattade gott åt ditt "återfall". Know the feeling. Jag kan vara jättetrött och precis vara på gång att gå och lägga mig men så ser jag något - en kommentar på bloggen oftast - som gör att jag bara måste starta upp skiten igen och få det ur mig. Bra eller inte, jag är i alla fall glad åt att jag har ett passionsprojekt jag verkligen gillar. Detsamma för dig får en anta och då är det kanske högre tolerans inbyggt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg