Blue Monday - årets deppigaste dag.

Så var den här igen. Julmyset är över, det är mörkt och kallt, maten är uppäten, ungarna har tröttnat på leksakerna, pengarna är slut, vabruari har antagligen tjuvstartat, nyårslöftena är redan brutna och jobbet har rivstartat för att möta den vikande konjunkturen.

Jag talar om denna måndag, tredje måndagen i januari - Blue Monday. Det är den brittiske psykologen Cliff Arnall som har kommit fram till detta, bland annat på grund av ovan nämnda orsaker. Han har en ytterst intrikat sätt att komma fram till detta baserat på eknonomi, motivationsnivå och dagar till jul(?). Cliff har gjort offentlig avbön i brittiska tidningar för att ha tagit denna deppiga dag till nya bottennivåer genom att mynta uttrycket Blue Monday.

Så vad gör man? Cliff menar att det är en bra tid att ställa om och fundera över vad man ska ta sig för i arbetslivet, ja i det mesta. Jag tycker kanske att det ALLTID är en bra tid för att reflektera över sin egen bana. Nog om det.

Nytt för i år är att Cliff har startat ett samarbete med flygbolaget Virgin Atlantic och Virgin Holidays för att lyfta den blöta filt som så tungt lagt sig på denna, årets deppigaste dag. Tillsammans vill dessa godhjärtade och omtänktsamma parter inte lura av dig dina sista slantar eller få dig att låna mer pengar - NEJ, absoluuuuuut inte. De vill att du ska omfamna de nya möjligheter som ett nytt år erbjuder.

Januari och just denna måndag behöver inte vara deppig! Inte alls! Därför kör de igång sin "Screw it, let´s do it" kampanj för ni deppisar ska lyftas och se möjligheterna till nya upplevelser och möten. Det är nämligen så att i världen finns massor av äventyr som bara väntar på att upplevas! Att det innebär att sätta miljön och plånboken i skiten struntar vi i - YOLO!

Själv blir jag deppigare av detta samarbete och min blue monday blev lite mer blue. Så vad göra? Jo en av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier är New Orders - Blue Monday. Detta råkar vara världens mest sålda maxisingel. Historien säger att de, trots detta, tjänade lite eller inga pengar då själva omslaget var var speciellt och dyrt att tillverka.

Lyssna och gå från deprimerad till pepprimerad på dryga sju minuter.


Kommentarer

 1. Fan vad skönt att beta av årets sunkigaste dag så här tidigt på året då. Betyder ju att det aldrig blir så här illa mer i år då och att vi kan göra en kollektiv vändning på slambotten och röra oss uppåt mot ytan igen. Känner hur tårna sjunker djupt ner i den gyttjiga dyn när vi tar sats för vårt själasprång mot ljuset!

  Förövrigt botar jag min blue monday med att sälja av av massa onödigt skit som samlats på tradera. Saker som jag inte orkat ta tag i att sälja pga alla administration. Men har nu upptäckt att Tradera gjort det betydligt effektivare nu för tiden. YOLO!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst är det gött att riva av denna måndag som ett plåster. Denna helg har vi i Skåne njutit av vårfågelsång, småfåglars inspekterande av våra fågelholkar och lökar som är på väg upp i gräsmattan.

   Säljer man massor på tradera som jag i perioder gjort när jag sålde min vinylsamling, kan jag rekommendera funktionen "plocklista".

   Radera
 2. "Tillsammans vill dessa godhjärtade och omtänktsamma parter inte lura av dig dina sista slantar eller få dig att låna mer pengar - NEJ, absoluuuuuut inte." Haha. För varje känsla lessen som glad finns en shoppingrelaterad lösning. Som med vilket missbruk som helst då. Själv avnjöt jag BLue Monday med att skratta så att hunden blev rädd gm att se Joe Rogans Netflix-special. Det finns en sekvens i "Strange Times" där han imiterar katter respektive hundar som precis dödat en fågel som är helt obetalbart. Fast nu minns jag att du nog inte har Netflix...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä HBO just nu. Jag skiftar då och då. True Detective säsong tre har just börjat...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg