Status april 2019 - update

Jag lovade att återkomma med en update på vårt sparande för denna månad. Vi är tillbaka från vår tågresa till Kroatien vilken har varit otroligt fin. Jag ber att få återkomma med ett mer uttömmande inlägg om denna resa, var vi varit, vad vi har sett, hur det var att åka tåg och vad det kostade.

I förra apriluppdateringen redovisade jag inget sparande eftersom vi inte visste hur mycket vi skulle göra av med i Kroatien. Vi förde över 10 000 kr till Lysa vid löning och tanken var att spara ytterligare när vi kom hem och summerat resan. Detta är gjort och jag kan meddela att ytterligare 13 000 kronor har landat hos Lysa.

Sparandet och amorteringarna på bolånet gör att sparkvoten denna månad hamnar på 47% trots semestrandet. Vi har några kostnader för resan som hänger efter oss och kommer på nästa månads kreditkortsfaktura. Jag tror och hoppas att alla extrapengar vi väntar in täcker upp detta.

Vår portfölj är nu uppe i 367 422 kronor, en ökning med 30 521 kronor jämfört med mars. Nettoförmögenheten har stigit till 2 163 702 kronor. Det innebär en ökning på 35 733 kronor jämfört med föregående månad.

Vi mäter också vår frihetsgrad, alltså hur långt vi har kommit mot målet på 6 500 000 kronor. Denna månad är vår frihetsgrad 5,7%.

Vi började vårt sparande i mars 2018 med en 0 kronor på sparkontot och dessutom en kreditkortsskuld på 30 000 kr som vi också betalat av. Det känns stort att dryga året efter start nosa på 400 000 kronor. Så här ser vårt sparande ut sedan start.

Kommentarer

 1. Det går bra nu, pengarna rullan in som de ska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det gör ju det. Det gäller bara att hålla i. Glad att Lidl fanns i Kroatien - det räddade denna månads sparkvot.

   Radera
 2. Det blir så vackert med graferna. Och 400 000 måste ju firas. Likaså 10% frihetsgrad om inte alltför lång framtid. Har du förresten varit inne här?
  http://www.frihetsformedlingen.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. 400 000 kommer firas med lönecava och kanske undertians festrecept?

   Var inne på frihetsförmedlingen då den dök upp i flödet. Kul men lite rörigt.

   Radera
 3. Wow imponerande, nu tuffar det på rejäl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Sommaren blir en himmasommar så då ska vi nog kunna sakta ner livet och spara lite mer.

   Radera
 4. Jäkla härligt, bra jobbat! Små inkrementella förändringar ger effekt. Fetare stash på banken, smalare midja med hemlagad mat plus vego, djupare relationer med familj och vänner och fokus på att leva sitt liv efter sina värderingar.

  Skönt att resan varit bra, följt med stort leende på läpparna på insta. Ska bli kul att se er snart igen!
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken elegant sammanfattning A! Kul att du har gillat instan. Jag växlade över till den under resan för att inte ta för stort fokus från att bara vara. Nu har jag dock raderat appen igen och gjort det krångligt för mig att publicera, men framförallt att scrolla.

   Radera
 5. Får gratulera till framstegen! Återigen blir jag glad över att ha hittat bloggen, den känns öppen och personlig. Blir glad över att inte bara se en blogg fylld med grafer, utan här kan man läsa om diverse :)

  Keep It Up!

  VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack väl! Blir glad av dina kommentarer! Anonymiteten gör att jag kan skriva väldigt fritt och öppet. Det är gött och skönt.

   Indexinvestering är inte så grafkompatibelt. Det är så jag vill ha det - fokus på det som är viktigt, nämligen livet. Pengarna är en möjliggörare, inget annat.

   :)

   Radera
 6. Tack för kommentar; Efter att ha läst din blogg tillsammans med Fru Efficient Badass insåg jag emellertid hur min blogg kunde bli lite mer personligt, så nu finns en lite mer utförlig presentation av mig.

  Thanks :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott! Har läst och personligt är bra (tycker jag).

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg